joi, 9 iunie 2011

Tehnica Marmurării

Tehnica marmurării este o tehnică decorativă spectaculoasă cu ajutorul căreia puteţi obţine minunate efecte de marmurare pe diverse substraturi. Poate fi aplicată pe ouă, sfere de plastic, sticlă, materiale acrilice, lemn, hârtie sau carton, lumânări, metal sau polistiren. Cerneala pentru tehnica marmurării este disponibilă în recipiente de 15ml sau într-un set creativ ce conţine 6 recipiente a câte 15ml şi un pliant cu explicaţii pas cu pas.

Tehnica Marmurării prin cufundare.

1. Pregătirea. Umpleţi un recipient cu apă rece. Asiguraţi-vă că recipientul este suficient de mare ca obiectul decorat să poată fi scufundat complet! Ţineţi cont deasemenea că după folosire, recipientul nu va mai putea fi recuperat.

2. Picuraţi cerneală direct din sticluţă pe suprafaţa apei. Este indicat să folosiţi 2-3 nuanţe; cu cât veţi folosi mai multe, efectul de marmurare va fi mai intens. Atenţie: suprafaţa de culoare care se va aşeza pe obiect este suprafaţa de culoare pe care o vedeţi în recipient. Dacă nu picuraţi suficientă culoare, obiectul nu se va marmura integral iar dacă picuraţi prea multă culoare, veţi rămâne cu resturi în recipient pe care nu le veţi mai putea folosi.

3. Utilizaţi un beţişor de lemn pentru a amesteca culorile între ele, formând un model. Nu agitaţi culorile prea mult, altfel ele se vor amesteca complet şi nu veţi obţine nici un model.

4. Cufundaţi obiectul în apă complet sau doar pe secţiunea unde doriţi să aplicaţi tehnica apoi îndepărtaţi-l imediat. Nu introduceţi obiectul cu mâna deoarece culorile de marmurare sunt foarte persistente şi greu de curăţat. Folosiţi un băţ (dacă obiectul vă permite) sau un sistem improvizat de atârnare a obiectului de o sfoară.

5. Lăsaţi obiectul să se usuce având grijă ca acesta să nu atingă nici o suprafaţă sau un alt obiect.

6. Dacă doriţi să repetaţi procesul, înlăturaţi cu hârtie sau şerveţele resturile rămase în recipient şi începeţi din nou procesul. Resturile nu pot fi refolosite şi nu se pot amesteca cu culoare proaspătă!

Auiliare: Cleaner and Thiner

Este un produs de curăţare pe bază de solvent.
Se poate utiliza pentru curăţarea pensulelor şi ustensilelor şi pentru diluarea culorilor pe bază de solvent  precum Marabu Easy Marble, Glasart sau Varnishes.
Produsul este disponibil în recipient de aluminiu de 100ml.






Obiecte decorate cu această tehnică:






4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Puteţi găsi vopselele în magazinele noastre. Vizitaţi secţiunea "Contact" pentru a afla adresa noastră.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Din pacate nu aven site cu vanzare. Daca locuiti in alt judet si nu puteti ajunge la magazinele noastre, puteti face comenzi telefonic la numarul de telefon 0269-211.777. In masur in care produsele sunt in stoc, noi vi le putem trimite prin curier rapid.

      Ștergere